Produs în stoc
Anul apariției:
2017
20,00 lei

25 lei - livrare prin Curier
Livrare gratuita la comenzi peste 200 lei

Despre carte

Horia Gârbea
”În poezia Lăcrămioarei Andrei fondul de emoție, sensibil al comunicării este controlat cu rigoare de rațiune. Chiar și metaforele sunt trasate geometric. Poeta are simțul realității pe care o percepe acut și care nu-i permite să devieze în efuziuni exclusiv lirice. Contrastul dintre luciditatea și precizia cu care scanează lumea și stratul mai adînc al unei naturi poetice oferă cititorului satisfacții estetice indiscutabile. Debutul Lăcrămioarei Andrei pune anotimpurile presupus ”invizibile”, într-o lumină de cuarț care le redă vederii și constituie începutul unui drum trasat cu atenție și promițător.

Poem
Poveste de Crăciun

Dimineaţa se strânge
ca  un acordeon
un lăutar
cântă colinde
 în centrul oraşului.

Bradul împodobit
 cu ghirlande
 nu ajunge la cer
 unde Fecioara Maria
se pregăteşte
să aducă pe lume
un fiu.

În cutia de carton
stau câteva monede
pentru
un vis de copil
în ajun de Crăciun.

Minibio

Lăcrămioara M. Andrei (Avasiloaie) s-a născut la 12 octombrie 1966 în localitatea Mândreşti, jud.Botoşanişi locuieşte din 1988 la Suceava. A studiat la Universitatea Ştefan cel Mare, Suceava, Colegiul Universitar Tehnic, Economic şi de Administraţie, specializarea Muzeografie, 1994; Facultatea de Istorie – Filosofie şi modulul pedagogic, 2005; a urmat cursuri postuniversitare: profesor documentarist şi Biblioteconomie şi ştiinţa informării la Universitatea Babeş–Bolyai,Cluj–Napoca2008,2010. A obținut mențiuni la Concursul Naţional de Literatură Moştenirea Văcăreştilor la Concursul Naţional de Poezie şi Proză Scurtă Magda Isanos-Eusebiu Camilar, menţiune la Concursul Dor de Dor, Ipotești
A publicat articole de specialitate biblioteconomică în publicaţiile Crai Nou, Obiectiv de Suceava, Noua Generaţie (revista şcolii), Anuarul şcolii, Revista Biblioteca,blogul bibliotecii,blogul ABR,blogul ProLibro. Scrie poezie şi proză din liceu. A publicat în revistele: Preocupări didactice, Suceava, Şcoala Bucovineană, Suceava, Ecouri Răducănene, Iaşi, Luceafărul de seară, Botoșani,Singur,în Antologia Scrisul de azi.
Din ianuarie 2016 face parte din Cenaclul, Grupul Qpoem şi Qproză şi a publicat poezie, poezie pentru copii în revista online Qpoem şi proză în Qproză. În iulie 2016 a debutat cu poezii în Convorbiri literare la Curier de ambe sexe, iar în 2016 şi 2017 i-au apărut poezii la rubrica Poşta redacţiei din revista România literară
A mai publicat în antologia de proză a revistei Singur, Cluj-Napoca; Antologia Mozaic literar;Antologia Cuvântul ca o pradă, Galaţi; Antologia Dor de Dor , Botoşani, Crai Nou, aprilie, Suceava. A publicat în anul 2013 volumul de proză scurtă În căutarea firului de iarbă la Editura Muşatinii.

Recenzii

Nu există încă recenzii pentru acest produs.