Produs în stoc
Anul apariției:
2018
20,00 lei

25 lei - livrare prin Curier
Livrare gratuita la comenzi peste 200 lei

Prefață: Horia Gârbea

Volum apărut cu sprijinul Filialei București Poezie a Uniunii Scriitorilor din România

Zece poeți – o sută de poezii este o antologie prin care Teleormanul literar întâmpină Centenarul Marii Uniri. Omagiază și cinstește mărețul eveniment încrustat cu litere de aur în pagina istoriei noastre naționale.
Autorii reuniți în acest volum sunt voci lirice distincte și consacrate, în marea lor majoritate, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.
”Antologia de față este ilustrativă pentru o poezie care combină un accentuat lirism cu o relevantă muzicalitate. Ideea generoasă de a sărbători cei o sută de ani de la Marea Unire prin 100 de poeme (zece a câte zece autori) este benefică și completată fericit de factura acestei poezii de tip orfic. Îndrăzneala este a ideilor. (...) Toți cei zece poeți au experiențe literare și editoriale bogate. (...) Sunt profesori, ziariști, personalități care constituie repere în cultura din Teleorman, care întrețin un climat foarte plăcut și constructiv în această zonă unde și scriitorii migrați spre metropole se întorc des și cu plăcere.
Dacă timpul, ca în prima frază, binecunoscută, a romanului lui Marin Preda, aravea cu oamenii o nesfârșită răbdare, poeții din aceste pagini ar merita să se bucure primii de blândețea lui.” Horia Gârbea

Recenzii

Nu există încă recenzii pentru acest produs.