No image set
Produsul nu este in stoc
Anul apariției:
2020
35,00 lei

25 lei - livrare prin Curier
Livrare gratuita la comenzi peste 200 lei

”Literatura oferă surprize plăcute. Astfel este apariția unui roman semnat de un poet cu frumoasă reputație și o carieră de succes. Valentin Busuioc este un poet care își cultivă cu seriozitate arta dar și, în sine, o natură lirică. Lucrul acesta se simte în paginile debutului său ca romancier dar nu găsim în ele proză poetică. Este o narațiune adevărată, bine construită, o operă epică realizată cu maturitate și luciditate. Infuziile de lirism ca și cele memorialistice apar prețioase, ca mierea sălbatică prelinsă între fraze. Poetul Valentin Busuioc este, de la început, un prozator care contează.” Horia Gârbea

„Echipați ca pentru o mare aventură, la poalele pădurii mă așteptau Lică, un bun prieten, Pârvan, fostul meu profesor de educație fizică și director al școlii, și Răzvan, băiatul lui, mai mic cu cinci ani decât mine. Ar fi vrut să vină și fii lui, însă erau la școală, tocmai la Bacău. El se învoise de la serviciu.

Mi-au arătat funiile cu care urma să ne cățărăm în copaci, securea și cuțitul erau cum le cerusem, cu toatele noi, pe ele nu se scursese vreodată vreun firicel de sânge, bricheta, dar și o cutie de chibrituri, ca rezervă, cinci gamele din inox, pentru păstrat mierea, cinci saci de celofan gros, pentru faguri, alte patru gamele mai mici pentru polen, păstură, propolis și lăptișor de matcă.

Apă nu am luat, Lică a spus că sigur găsim un izvor pe-acolo, e plină pădurea de izvoare, pârâul cel mare acolo își are obârșia.

 Urma să plecăm după mierea sălbatică, și numai primii doi știau unde o vom găsi, eu nu-mi mai aminteam decât frânturi, când participasem la prima și ultima mea expediție; Răzvan era prea mic pe-atunci pentru a rezista unui asemenea drum. Sarcina cățărării în copaci îi revenea lui acum, zecile de piscuri muntoase cucerite împreună cu fratele lui, Bogdan, îl făceau să devină tânăra noastră speranță. Lică și Pârvan trecuseră cu brio de 75 de ani, însă arătau și se purtau ca unii de vreo șaizeci, și poate că și aerul curat, liniștea și mâncarea sănătoasă contribuiseră la asta…”

Recenzii

Nu există încă recenzii pentru acest produs.