No image set
Produs în stoc
Anul apariției:
2020
35,00 lei

25 lei - livrare prin Curier
Livrare gratuita la comenzi peste 200 lei

Un cuvânt pe coperta IV de Răzvan Voncu

”Andrea H. Hedeș reușește în O întâlnire pe strada Hazard un roman care, deși special ca formulă (în raport cu tendințele actuale), e capabil să captiveze de la primele pagini. Construită pe linia foarte subțire care desparte realismul cotidian de fantastic, narațiunea atestă nu numai capacitatea autoarei de a imagina o ficțiune neobișnuită, ci și subtila ei artă a o „îmbrăca” stilistic într-o „haină” postmodernă, amintind fie de proza vieneză de la începutul secolului trecut, fie de proza noastră artistă din aceeași perioadă. Din banalul cotidian, trama trece instantaneu, cu măiestrie, într-o feerie plină de semnificații parabolice.
Asemenea lumii scindate, schizoide, în care trăim, romanul ne poartă, prin „porți” simbolice, între universuri, spre a ne lăsa cu convingerea că, vorba lui Mircea Eliade, sacrul se ascunde în spatele banalului profan, și că până și lumea noastră de azi – standardizată și uniformizată – ascunde „porți” prin care putem trece, dacă nu într-o altă existență, atunci, măcar, într-o altă poveste...” Răzvan Voncu

Fragment din carte:

”Dacă mergi tot înainte pe Strada Hazard, la o anumită oră din zi, poți vedea o femeie tânără, minionă, într-un pardesiu ușor cambrat, verde smarald, cu o eșarfă galbenă din mătase în jurul gâtului ivoriu, cu pantaloni la dungă până de-asupra gleznelor, tropăind mărunt în botine de lac negru, cu o poșetă la fel și cu un rucsac bleumarin pe umărul stâng. Părul negru, lucios, îl poartă în stil Cleopatra, de aceea așa îi vom spune de aici înainte. Ține de mână o fetiță mărunțică pentru vârsta ei, în rochiță de catifea albastru cerneală și haină matlasată, cu glugă, de un turcoaz care face ape la fiecare mișcare. Are bucle negre pline de fundițe și agrafe cu mărgele, ochii mari, de un verde absint, la fel ca mama sa, face gesturi hotărâte în timp ce vorbește. Din felul cum o privește mama ei reiese limpede că e o adevărată prințesă, de aceea îi vom spune Sara.

După ce traversează penultima trecere de pietoni, cele două se opresc o clipă, Cleopatra scoate telefonul auriu din poșetă și se uită la ceas...”

Recenzii

Nu există încă recenzii pentru acest produs.