Produs în stoc
Nr. pagini:
150
Anul apariției:
2019
20,00 lei

25 lei - livrare prin Curier
Livrare gratuita la comenzi peste 200 lei

Proze de poet. Scrise cu un condei muiat în cerneala realităţii de ieri şi de azi, dar şi în curcubeul magiei şi al fantasticului. Proze care impresionează prin lirismul ascuns între cuvinte, prin muzicalitatea imprimată textelor, prin trecerea, abia sesizabilă, de la concret la ficţiune, şi invers.

Povestirile lui Florin Burtan – de dragoste mistuitoare, de viaţă şi de moarte – sunt de o frumuseţe rară, te iau martor şi te călătoresc prin concretul palpabil, prin visele/de dincolo/ale celor ce se odihnesc pe Dealul Lacrimilor. Te determină să-ţi potoleşti setea minţii şi a sufletului, bând rouă şi mângâind răni, din naraţiuni precum/: Moartea fântânii, Căderea din cântec, Fuga din copilărie,

Privighetoarea, Frumoasa telefonistă, Prin poarta închisă trece doar vântul, Vorbe de viaţă, Satul de ţărână, plecând, singur sau împreună cu naratorul, La capătul lumii.

Volumul Răni călătoare dă măsura admirabilei înzestrări scriitoriceşti a unui poet de remarcabilă sensibilitate, sedus de farmecul prozei scurte. Nicoleta Milea

"Zile de toamnă, blajine şi calme.
Verdele ierbii şi al copacilor s-a împuţinat, sub arşiţa verii ce trecu.
La acea oră a amiezii, uliţele sunt pustii.
Rar, câte o umbră, îşi pâlpâie paşii prin ţărâna somnoroasă.
N-ai pe cine saluta. N-ai de la cine aprinde o ţigară.

În şirul de salcâmi dinspre alde Zvâcanu, guruie guguştiucii şi graurii. Peste-o clipă, se vor năpusti peste viile şi grădinile oamenilor. Degeaba Mărnică bate într-o tablă, le huşuie, suflă într-un fluier, păsările, nesătule şi obraznice, nu se lasă alungate.

Renunţă. I-au amorţit mâinile, i s-a uscat gura.

Se aşeză pe canapeaua de la poartă, pigulind cu ochii liniştea apăsătoare din jur, cu gândul la vremurile de odinioară.

Vremuri tragice, dureroase.

Odată semnată nenorocita cerere de intrare la colectiv, oamenii au simţit că le fuge pământul de sub picioare. Nu orice pământ, nu un pământ oarecare, fără chip, fără nume, ci pământul lor. Cel de demult şi din totdeauna. Pentru că, mai întâi a fost el, pământul grâului şi al pâinii. Pământul ierbii şi al pădurilor. Pământul aburit de rouă, scăldat de soarele soarelui, mângâiat de lună şi de freamătul stelelor. Pământul de pe Dealul Lacrimilor, în care se odihnesc şi se vor odihni toţi." (Satul de țărână)

Recenzii

Nu există încă recenzii pentru acest produs.